Máte doma živé striebro a premýšľate aký krúžok by mu vyhovoval… Má bližšie k vytrvalostným športom alebo k tancu a skákaniu? Možností je veľa. Dobre vieme aké prelietavé dokážu byť deti. Dnes ich baví skákanie, o mesiac chcú plávať a o pol roka by chceli jazdiť na koni. Je práve na pozornosti rodičov, aby odsledovali, čo robí ich dieťaťu radosť a ku ktorej činnosti sa opakovane vracia. Samozrejme dievčatá sú skôr orientované na pohybové a umelecké disciplíny ale dnes to už nie je pravidlom. Kým chlapci inklinujú skôr k bojovým umeniam alebo vytrvalostným disciplínam, alebo k populárnym hrám ako futbal či hokej. Rovnako ako pri dievčatách to ale nemusí znamenať, že sa rozhodnú pre menej tradičný šport. 

aj tanec je šport

Netradičné športy z iných krajín si pomaly hľadajú cestu a pevné miesto medzi športovými disciplínami aj u nás na Slovensku. Aj keď sú tu už nejaký čas, mnohým rodičom sú neznáme. Ich potenciál je pre deti ale nesmierny. Vďaka športovým asociáciám združujúcim tieto športy sa Slovensko dokonca dostáva do povedomia aj v iných častiach sveta, kde sú tieto športy populárne. Napríklad sa naše oddiely umiestnili v mažoretkovom športe na úžasných majstrovstvách Európy. Rovnako sme obhájili zlato vo viacerých kategóriách na majstrovstvách Slovenska v bojových umeniach. Deti si užívajú pocit úspechu a napredujú s o to väčším nadšením. 

mažoretkový šport

Ak teda váhate, či je naozaj pohybový krúžok vhodný pre dieťa, odpoveďou bude – určite áno. Okrem disciplíny a zdravého sebavedomia si totiž pestujú cieľavedomosť, pohyb ako súčasť bežného života, nadväzujú často aj medzinárodné priateľstvá a kontakty. Vďaka športu môžu doslova precestovať celý svet. Je pritom jedno či je dieťa chlapec alebo dievča, či je vysoké alebo nízke. Šport je ideálnym prostriedkom na ventiláciu emócií. Dieťa ktoré športuje je pozitívnejšie a kontaktnejšie. 

Similar Posts