Nikto nemá rád, keď sa mu v ústach špárajú rôznymi nástrojmi na zubnej prehliadke. Zubári využívajú veľmi drahú zubnú techniku. Zuby je nutné si pravidelne čistiť, aby ste mali zdravý chrup. Pravidelne čistené zuby sa vám časom nevypoužívajú a vy ich budete mať krásne biele. Mať krásne zuby znamená veľmi veľa. Keď sa usmejete, druhí ľudia si hneď všimnú vaše zuby.Zubný doktor musí mať patričné vyštudované vzdelanie. Vyštudovanie trvá niekoľko rokov. Avšak skúsený zubár musí mať hlavne prax vo svojom obore. Poznám mnoho súkromných zubných ambulancií, v ktorých pracujú zubní lekári. Aj môj švagor pracuje ako zubár.

ambulancia

Chodím k nemu pravidelne na preventívne prehliadky, ale aj na dentálnu hygienu, či na opravovanie zubného kazu. Je vynikajúcim zubárom, a to je ešte veľmi mladý. Každý zubár potrebuje mať svoju prax a ten, čo to robí s radosťou, má v tom skutočne talent. Dentálna hygiena je veľmi dôležitou súčasťou každej zubnej ambulancie. Je síce drahšia, ale má svoje opodstatnenie. Zubná hygiena začína dezinfekciou ústnej dutiny. Túto tekutinu si musíte v ústach nechať po dobu tridsiatich sekúnd a následne ju len vypľujete. Potom nasleduje pieskovanie. Pieskovanie zabezpečuje kompletné vyčistenie vašich zubov. Následne je vyplachovanie a aj čistenie najprv zubnou technikou a aj ručné čistenie. Ručné čistenie prebieha klasickou zubnou niťou alebo aj medzizubnými kefkami.

preventívna prehliadka

Medzizubné kefky a zubné nite môžete používať aj doma. Takto zabránite nečistotám, ktoré sa zakaždým usádzajú vo vašej ústnej dutine. Zuby by ste si mali umývať dvadsať minút po jedle. Určite sa neodporúča čistenie hneď po dojedení. Na preventívnu prehliadku u zubára by ste nemali zabúdať. Odporúča sa vykonávať aspoň jedenkrát ročne, u tehotných žien dvakrát ročne. Na preventívnej prehliadke váš ošetrujúci zubár kompletne prezrie a zistí, či nemáte zubný kaz. Ten potom musí opraviť a zaplombovať.

Similar Posts