Vybratie prvého auta niekedy je veľmi náročné. Musí sa vám aj dizajnovo páčiť, ale malo by spĺňať aj vaše požiadavky, ktoré budete potrebovať počas šoférovania. Aké auto si však máte vybrať, keď ešte nemáte takú znalosť v autách? Práve ste si urobili vodičský preukaz a chceli by ste aj na niečom využiť tieto poznatky z autoškoly. Vhodné auto neexistuje. Každý šofér má iné potreby pri šoférovaní, aby sa cítil príjemne a komfortne. Na to, aby ste si vybrali správne auto, musíte vedieť, kde budete na ňom jazdiť. Ak často jazdíte po meste, určite si vyberte auto menších rozmerov.

 

prevodovka

 

Menšie autá však nemajú taký výkon, aký asi očakávate. Majú slabší motor a viaceré ešte majú manuálnu prevodovku. Ohľadom prevodovky si musíte uvedomiť, či sa vám chce neustále preraďovať, alebo to budete mať automaticky. Na preraďovanie do rôznych riadiacich rýchlostných stupňoch je vhodná manuálna prevodovka, no čoraz častejšie si ľudia kupujú osobné automobily s automatickou prevodovkou. Pri automatickej prevodovky máte len plyn a brzdu. Nemusíte sa starať o neustále zaťažujúce preraďovanie rýchlostí. Mnoho nových osobných automobilov sa predáva práve s automatickou prevodovkou.

 

šoférovanie

 

Nekupujte si však ojazdené auto s automatickou prevodovkou. Automatická prevodovka je veľmi nákladnou opravou, čo sa týka financií. Pri ojazdenom aute sa vám môže veľmi rýchlo pokaziť a možno práve aj to bol dôvod predchádzajúceho majiteľa, ktorý predaj svoje osobné vozidlo. Pri kúpe prvého automobilu si uvedomte, či chcete mať elektrické okná, LCD displej alebo tlačidlové nastavovanie napríklad klimatizácie alebo fúkania. Podľa mňa je lepšie, ak sa v aute nachádzajú aj tlačidlá, ktoré sú omnoho lepšie, ak si chcete niečo nastaviť počas jazdy. Ak máte všetko elektronické, počas jazdy to môže byť veľkým problémom. Pri jazde si dávajte pozor na rôzne dopravné značenia, dopravné značky, ale aj na správanie a šoférovanie ostatných vodičov osobných automobilov. Musíte predvídať mnoho okolností.

Similar Posts